Rezultatele de business sunt dependente de modalitățile în care organizațiile identifică, rețin și dezvoltă talentele. Evaluările abilităților cognitive, motivației sau personalității pot fi utilizate pentru a prezice cu acuratețe potențialul individual pentru obținerea performanței profesionale. Aceste informații oferă organizațiilor o imagine completă și unică despre capabilitățile personalului, permițând dezvoltarea proceselor de achiziție și formularea strategiilor de mobilitate a talentelor.

SHL: EXPERTIZA STIINTIFICA SI INOVARE DE NEEGALAT

Metodele noastre robuste de evaluare sunt bazate pe mai mult de 50 de ani de studii și cercetări inovative. Tehnologiile și metodologiile SHL sunt utilizate pentru a prezice rezultatele de business și pentru a susține obținerea succesului mai eficient decât orice alt furnizor de servicii și soluții de evaluare; aceste rezultate fiind evidențiate și verificate anual în cadrul studiilor de estimare a ROI (2011 Business Outcomes Report). Acestea sunt câteva dintre inovațiile care ne poziționează ca lideri ai acestei piețe:

  • Primul test de abilități cognitive randomizat și verificabil
  • Computer adaptive testing
  • Soluții de evaluare bazate pe platforme multimedia
  • Integrare continuă cu 83 de furnizori de sisteme de Talent Management Systems

DEVENITI UN PARTENER DE CERCETARE SHL

SHL și-a asumat angajamentul de a transforma modul în care evaluările sunt utilizate ca parte a proceselor specifice People Intelligence. Acest angajament pentru inovație și dezvoltare necesită menținerea unor parteneriate apropiate cu organizațiile în vederea construirii, dezvoltării și implementării unor soluții de vârf. Participanții din programul SHL Advance dobândesc o înțelegere rapidă a soluțiilor noastre și au oportunitatea de a participa la construirea instrumentelor potrivite pentru nevoile lor de evaluare a talentelor.

Aflați mai multe despre Advance, programul SHL de cercetare colaborativă.

VA PREZENTAM CONSILIUL STIINTIFIC CONSULTATIV

Pe lângă cei 300+ psihologi din întreaga lume specializați în psihologie industrial-organizațională – cel mai mare colectiv de psihologi din sectorul privat— SHL beneficiază de o echipă globală de cercetători. Scientific Advisory Board-ul SHL, format din membri din China, Europa și SUA, oferă un leadership de ne-egalat în domeniul psihologiei aplicate, a resurselor umane și a psihometriei.

Profesor Ronald Hambleton

 Ronald este Distinguished University Professor la University of Massachusetts, USA. Acesta a fost Council    Member și Președinte al International Test Commission fiind și președinte al Measurement and Evaluation   Division a International Association of Applied Psychology. Interesele sale actuale de cercetare includ   problematica testării computerizate, test design, item response theory, dezvoltarea unor metode pentru stabilirea standardelor pentru evaluările de performanță, metode și ghiduri metodologice pentru adaptarea instrumentelor psihometrice de la o cultură la alta, probleme de implementare a programelor de evaluare la scală largă.

Download Professor Hambleton's CV and Publications List 

 

Profesor Robert Roe

   Robert este Profesor de Organisational Theory și Organisational Behaviour la University of Maastricht, din       Olanda. Acesta o ocupat poziția de Profesor de Work & Organisational Psychology la universitățile olandeze       Delft, Tilburg și Nijmegen, fiind director director al Work and Organisation Research Center din Tilburg, a Institutului Aeromedical Olandez, având și rolul de consultant organizațional. Robert este președintele fondator al European Association of Work & Organisational Psychology (1991). Robert deține o experiența vastă în ceea ce privește metodologia HR Management. Robert a absolvit studiile masterale în psihologie și studiile doctorale în științe sociale în cadrul Universității din Amsterdam.

View Professor Roe's CV and Publications List

 

Profesor Filip Lievens

   Filip Lievens a obținut diploma de Doctor la Universitatea Ghent, Belgia și este profesor în cadrul departamentului Personnel Management and Work and Organisational Psychology din cadrul aceleiași universități. Acesta este autorul a peste 100 de articole în domenii precum organisational attractiveness, high-stakes testing și selecție, incluzând assessment centres, situational judgment tests și web-based assessment. Acesta a ocupat funcția de editor și recenzor al International Journal of Selection and Assessment și face parte din board-ul editorial pentru șapte reviste științifice. Filip ocupă funcția de trezorier al Organisational Psychology Division din cadrul International Association for Applied Psychology. Acesta a primit mai multe premii printre care Best Paper Award din partea International Personnel Management Association (2001), premiul Distinguished Early Career Award din partea Society of Industrial and Organizational Psychology (2006), și premiul Douglas W. Bray - Ann Howard Award (2007).

View Professor Lievens' CV and Publications List

 

Dr. James Jian-Min Sun

   Dr. James Jian-Min Sun este Profesor de Management și Decan la School of Labor and Human Resources in Renmin University of China, Beijing. Acesta are titlul de Doctor în psihologie, obținut la Beijing Normal University și este membru al Academy of Management, al International Association of Applied Psychology, al International Association of China Management Research (Membru fondator), al Asian Academy of Management și al Society of Industrial and Organizational Psychology. Cercetările Dr-ului. Sun sunt focalizate pe măsurarea și evaluarea caracteristicilor individuale; personalitate și performanță; modelarea competențelor și eficiență; strategic human resource management. Activitatea sa de cercetare a fost diseminată în reviste precum Strategic Management Journal, Journal of Organisational Behavior and Leadership și Organisation Development Journal. Pe lângă activitatea sa de cercetare și cea academică, Dr. Sun oferă consultanță pentru mai multe organizații internaționale.

Download Dr Sun's CV and Publications List

Get in Touch